• ons onderwijs
 • studiecampus

Studiecampus

Het Johan de Witt is een brede school. Dit betekent dat je ook buiten de normale schooltijden lessen kunt volgen en verder kan leren. 

zomercollege

Zomercollege

Tijdens de zomervakantie opent het Johan de Witt de deuren voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en voor leerlingen van de basisschool uit de groepen 6, 7 en 8. 

Ook leerlingen uit de ISK klassen zijn van harte welkom op het Zomercollege, aanmelding hiervan gaat via de mentor.

Dit jaar vindt het Zomercollege plaats van maandag 8 augustus tot en met donderdag 18 augustus. 

Van maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 14.30 uur werken we met ervaren bijlesgevers aan vakken waar je moeite mee hebt of nog beter in wilt worden.

De leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 krijgen in kleine groepjes les in de vakken Nederlands, rekenen en Engels.

Aanmelden kan tot 4 juli.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol=vol

zaterdagschool

Zaterdagschool

Op de Zaterdagschool zijn naast de leerlingen van het Johan de Witt ook leerlingen van andere VO-scholen welkom. Ook bieden we een speciaal programma aan voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. 

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs

Op de Zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Je kunt onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Daarnaast gaan we aan de slag met plannen en organiseren en met leren leren. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren!

In de bovenbouw ligt de focus meer op zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. De bijlesgevers zijn er dan ook voornamelijk om jouw vragen te beantwoorden en de stof uit te leggen. Op deze manier ben jij straks optimaal voorbereid voor je toetsen!

Leerlingen uit de groep 6, 7 en 8 van de basisschool

Deze leerlingen krijgen in kleine groepen les in de vakken; Nederlands, Engels, rekenen en wiskunde. We werken hierbij onder andere met kleine tablets (Snappets). Met de leerlingen uit groep 8 maken we vast een begin met studievaardigheden zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs soepel verloopt.

De Zaterdagschool is:

 • Elke zaterdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur (behalve in de schoolvakanties)
 • Aandacht voor Nederlands, Engels, Wiskunde, rekenen en studievaardigheden
 • Les in kleine groepjes
 • Begeleiding van een ervaren bijlesgever
 • Deelname is gratis  

Je kunt je nu al aanmelden voor het schooljaar 2022-2023.

Data schooljaar 2021 - 2022

11 en 18 juni 

Data schooljaar 2022 - 2023

10, 17  en 24 september

1, 8 en 15 oktober

5, 12, 19 en 26 november

3, 10 en 17 december

14, 21 en 28 januari

4, 11, en 18 februari

11, 18 en 25 maart

1 en 15 april

13 mei

3, 10, 17 en 24 juni

huiswerkinstituut

Huiswerkinstituut

Het Huiswerkinstituut van het Johan de Witt is er voor alle leerlingen van het Johan de Witt uit de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo. Ervaren docenten en bijlesgevers verzorgen de naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles bij het Johan de Witt. We besteden aandacht aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor vakken die een leerling lastig vindt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit:

 • inplannen van huiswerk met de leerling
 • overhoren van leerwerk
 • controleren van maakwerk. 

De begeleiding vindt plaats in kleine groepjes. Aanmelden is mogelijk voor minimaal 2 en maximaal 4 middagen per week. Op maandag en donderdag kunnen leerlingen uit de klassen vmbo basis en kader terecht op de locatie Hooftskade. Leerlingen uit de klassen mavo, havo en vwo kunnen terecht op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op de locatie Zusterstraat.

De tijden zijn van 15.25 uur tot  16.55 uur. Dit is het 10e en 11e uur. Een leerling geeft zich per periode op volgens onderstaand schema. De mentor krijgt een kopie van de aanmelding en moet toestemming geven voor deelname aan de Huiswerkbegeleiding.

Deelname is gratis.

Aanmelden kan in overleg met je mentor.

huiswerkinstituut ISK

Huiswerkinstituut ISK

Het Huiswerkinstituut ISK van het Johan de Witt is er voor alle leerlingen uit de afdeling ISK van de Glasblazerslaan en Vermeerstraat. Voor beide locaties vindt de bijles plaats op locatie Glasblazerslaan. Ervaren docenten en bijlesgevers verzorgen de naschoolse huiswerkbegeleiding en/of bijles bij het Johan de Witt. In kleine groepjes krijg je extra les in de Nederlands, Rekenen en Engels.

Op maandag en donderdag kunnen leerlingen uit de ISK-klassen terecht op de locatie Glasblazerslaan. De begeleiding vindt plaats in kleine groepjes. Aanmelden is voor 2 middagen per week (ma en do) van 15.00 tot 16.30 uur. De mentor krijgt een kopie van de aanmelding en moet toestemming geven voor deelname aan de het huiswerkinstituut.

Aanmelden kan tot 12 mei. Deelname is gratis.

bijlesinstituut PRO/PRO+

Bijlesinstituut PRO/PRO+

Het bijlesinstituut PRO/PRO+ van het Johan de Witt is er voor alle leerlingen uit leerjaar 1 en 2 op de locatie Capadosestraat. Ervaren docenten en bijlesgevers verzorgen de naschoolse begeleiding en bijles bij het Johan de Witt. We besteden aandacht aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor vakken die een leerling lastig vindt. De begeleiding bestaat uit:

 • inplannen en maken van huiswerk met de leerling
 • overhoren en controleren van leerwerk

Het bijlesinstituut is op maandag en woensdag voor de leerlingen op de locatie Capadosestraat. Je meldt je aan voor beide middagen van 15.00 tot 16.30 uur.  We starten na de voorjaarsvakantie op woensdag 9 maart. Aanmelden kan van maandag 21 februari t/m vrijdag 25 februari. De mentor krijgt een kopie van de aanmelding en moet toestemming geven voor deelname aan de bijles. 

Deelname is gratis.

vakantieschool

Vakantieschool

Heb je moeite met een bepaald vak en zou je graag wat extra hulp willen hebben? Of vind je een vak gewoon heel erg leuk en zou je er graag wat meer over willen weten? Dan is de Vakantieschool misschien wat voor jou! Tijdens de Vakantieschool helpen ervaren bijlesgevers jou met stof die je moeilijk vindt. Daarnaast kun je tijdens de Vakantieschool jezelf ook voorbereiden op PTA’s, PTO’s en bijvoorbeeld de landelijke rekentoets. Ook kun je hier terecht voor examentrainingen.

Vakantieschool