Uitstapje V6 Duits en geschiedenis naar Aken

06 oktober 2023

Vorige week ging V6 een dag naar Aken voor Duits en geschiedenis. Fosia vertelt hoe zij de trip heeft ervaren en wat de leerlingen gedaan hebben. 
 
Onze reis naar Aken was gezellig en leerzaam. In plaats van alleen uit boeken te leren, konden we een stuk geschiedenis van Duitsland echt beleven. Dit deden we door een speurtocht als groep te doen, waarbij degene die geschiedenis en Duits hebben, opdrachten moesten doen om punten te verdienen. Het was avontuurlijk om door de straten van Aken te dwalen, op zoek naar Duitstalige aanwijzingen en historische geheimen. En het competitieve element, waarbij de groep met de meeste punten een prijs won, voegde nog meer plezier toe aan de ervaring.
 
De speurtocht was niet alleen leuk, maar ook een geweldige kans voor degenen die Duits studeerden om hun taalvaardigheden in de praktijk te brengen. Tijdens het avondeten in het restaurant kregen zij ook de menukaart in het Duits en werden aangemoedigd om in de taal te bestellen. Hoewel ik zelf een vertaalde menukaart kreeg, was het indrukwekkend om te zien hoe mijn medeleerlingen zichzelf uitdaagden om hun Duitse vaardigheden te testen.
 
Kort samengevat, was onze reis naar Aken een boeiende mix van plezier, educatie en een diepere verkenning van de Duitse taal en de geschiedenis van Aken. Het was een onvergetelijke dag vol plezier en leren.