• Hoe verloopt de aanmelding bij het Johan de Witt?

Hoe verloopt de aanmelding bij het Johan de Witt?

Oriënteren

Stap 1. Oriënteren

Natuurlijk wil je eerst graag de school van jouw keuze bezoeken. Dan ben je van harte welkom tijdens de open dagen op één of meerdere van onze locaties. 

1e aanmeldperiode

Stap 2. eerste aanmeldperiode

Heb je voor de Johan de Witt scholengroep gekozen, dan is het tijd om je aan te melden. Dat kan als je je definitieve advies hebt gekregen en het regionale aanmeldformulier. In schooljaar 2022-2023 is de eerste aanmeldperiode van 11 tot 24 februari.

Heb je een link ontvangen van Onderwijs Transparant? Dan kun je jezelf digitaal aanmelden via het systeem. Je vult daar alle benodigde informatie in. Je hoeft dus niet apart documenten bij de school in te leveren. Heb je geen link ontvangen van Onderwijs Transparant, dan kun je je aanmelden via de school aanmelden. 

Om je bij ons op school aan te melden moet je het volgende doen:

  • het Aanmeldformulier brugklas digitaal invullen
  • het adviesformulier ondertekenen en opsturen of in de brievenbus doen
  • de voorkeurslijst met 6 scholen ondertekenen en opsturen of in de brievenbus doen
  • de akkoordverklaring ondertekenen en opsturen of in de brievenbus doen

De andere formulieren kan je:

  • Mailen naar  
  • Op tijd per post versturen t.a.v. mevrouw Andrea Roos
  • Tussen 8.00 en 16.00 uur in de brievenbus van de school doen. Deze staat net na de eerste toegangsdeur bij de hoofdingang.

Let op: voor praktijkonderwijs aanmelden op school

Wil jij je aanmelden voor het praktijkonderwijs op het Johan de Witt? Kom dan langs bij onze locatie in de Capadosestraat. Je mag ook een afspraak maken. Je kunt je elke schooldag aanmelden van 11 tot 24 februari tussen 8.00 en 16.00 uur.

mevrouw Andrea Roos 

070 – 331 23 43

Let op: ISK aanmelden op school

Heb je een ISK-advies gekregen van de basisschool? Dan kun je je aanmelden via het formulier.

Waar moet je op letten?

Alle formulieren inleveren en ondertekenen
Om je in te kunnen schrijven, hebben wij alle formulieren ondertekend nodig. Check dus goed of je de formulieren ook echt allemaal meestuurt en ondertekend hebt.

Op tijd de papieren versturen
Verstuur je de formulieren per post, zorg dan dat de papieren op 24 februari bij ons binnen zijn. Komen de papieren na 24 februari binnen, dan is de eerste aanmeldperiode al afgelopen. Dit geldt niet voor ISK.

Meerdere scholen invullen op de voorkeurslijst
Vul altijd meerdere voorkeuren in, het liefst 6. We loten niet, maar misschien is er een andere reden dat we je niet kunnen plaatsen. Door je voorkeurslijst in te vullen kan je altijd terecht bij een andere school van jouw voorkeur.

Geplaatst?

Stap 3. Ben je geplaatst?

Op woensdagmiddag 5 april vanaf 15.00 uur hoor je of we je kunnen plaatsen op het Johan de Witt. 

2e aanmeldperiode

Stap 4. Tweede aanmeldperiode

Heb je je niet (op tijd) aangemeld? Dan is er nog een tweede aanmeldronde. Je krijgt een nieuw formulier mee van school. De tweede aanmeldperiode is van van maandag 11 tot vrijdag 14 april.

restperiode

Stap 5. Aanmelden restperiode

Heb je je niet (op tijd) aangemeld? Dan is er nog een resperiode. Je krijgt een nieuw formulier mee van school. Deze periode start op dinsdag 9 mei.

Informatie?

Meer informatie?

Wil je de informatie nog even rustig bekijken? Bekijk dan het filmpje hieronder! Meer informatie over aanmelden en toelating vind je ook op de website van BOVO Haaglanden. Of bekijk het filmpje over hoe je een account in OT kunt aanmaken. 

Heb je vragen over de aanmeldprocedure? Mail of bel dan naar:

mevrouw Andrea Roos 

 
070 – 331 23 43