• informatie
  • nieuws
  • Pre-universities van start

Pre-universities van start

15 november 2021

Elk jaar kunnen 5 vwo-leerlingen deelnemen aan de pre-university. Twee leerlingen vertellen over de start van hun pre-university programma. 

TU Delft Pre-University Programme

Op zaterdag 30 oktober was het Kick-off Event van het TU Delft Pre-University Programme. Komend jaar leren zij meer over een van de vier onderwerpen: optica (licht op de kleuren), ontwerpen (verbeter de handprothese), biomedische technologie (hart op een chip) en energietransitie (techniek van een windturbine).

Aan het programma doen zo'n 300 vwo 5-studenten mee, waaronder leerlingen van het Johan de Witt. We kregen een heel leuke les van Rob Mudde (Vice-president Education) en Paul Breedveld (Voorzitter van de Minimally Invasive Surgery & Bio-Inspired Technology) over academische vaardigheden, bio inspired technology en technisch ontwerpen & science fiction.

Deze week zullen wij beginnen met de digitale lessen. Ik denk dat dit programma zeer interessant zal worden en tegelijkertijd ook een zeer waardevolle ervaring voor ons zal zijn.

Pre-University College Leiden

Ook de Pre-University College Leiden is van start. Ik ben nu ook officieel student aan de Universiteit Leiden met een eigen studentenpas. Mijn ervaring met de Pre-University programma tot nu toe is dat ik het super leuk vind. 

Naast hoorcolleges over allerlei onderwerpen zijn er ook ontwikkelmomenten waar je bijvoorbeeld leert hoe je een onderzoek kunt doen. Dit is iets wat niet alleen voor de toekomst is, maar je kunt het nu op school ook al gebruiken. Eens per maand hebben wij een zelfreflectiemoment, waar wij het hebben over hoe onze toekomst eruit ziet en wie wij nou zelf echt zijn en willen zijn.

Ik heb het gevoel dat ik de volgende stap in mijn leven al gemaakt heb. Iedereen die de mogelijkheid heeft om ook mee te doen raad ik het zeker aan!