• informatie
  • nieuws
  • Leerlingen op bliksemstage

Leerlingen op bliksemstage

01 november 2021

Vlak voor de herfstvakantie gingen de leerlingen van basis 4, kader 4 en mavo 4 op Bliksemstage. Van bioscoop tot verzorgingstehuis en van museum tot schildersvakschool. Leerlingen en begeleiders vertellen over hun ervaringen. De leerlingen mochten een ochtend of middag snuffelen bij een bedrijf in Den Haag, passend bij hun profiel.

Basis 4 naar bioscoop Pathé

Na een presentatie en een rondleiding mochten de leerlingen aan de slag. Ze hebben gewerkt bij het cafe, buffet en de service.

Kader 4 naar Youseum

"Ik zat in de groep van meneer Vooijs en wij zijn naar het Youseum geweest. Dit is een museum voor sociale media en past goed bij mijn profiel dienstverlening en producten. In het museum zijn er verschillende kamers en elke kamer geeft het gevoel alsof je in een andere wereld bent. Mij lijkt het super leuk om dit soort kamers te mogen bedenken en maken.

De vrouw die met ons mee ging, werd zo blij van haar werk dat het net leek alsof ze daar voor de lol was en niet aan het werk. Dit was echt de leukste ervaring die ik gehad heb bij een bedrijf en ben dan ook heel blij dat ik hier mee naartoe mocht."

Leerlingen Zorg

Enkele leerlingen met het profiel Zorg zijn naar verschillende organisaties geweest, van woonvoorziening tot verzorgingstehuis en van activiteitencentrum tot zorgboerderij.

Op zorgboerderij Pluk, onderdeel van Parnassia, werken cliënten met psychische klachten, die op de boerderij de dieren verzorgen, de heemtuin onderhouden en in het restaurant de bezoekers bedienen. Voor onze leerlingen een unieke ervaring om te zien wat een social worker doet op dit gebied. Ook onze leerlingen hebben de handen uit de mouwen gestoken en enkele dieren mogen verzorgen.

Een deel van de leerlingen was in de Haagse Bluf bij een woonvoorziening voor verstandelijke gehandicapten. Andere leerlingen zijn naar verzorgingshuis Royaal geweest waar ouderen zelfstandig wonen. De leerlingen hebben een praatje kunnen maken met de ouderen en er zijn prachtige verhalen gedeeld over het geloof tot aan de naoorlogse periode. Een derde groep ging naar Middin Activiteitencentrum Waldeck voor mensen met een beperking. Na een rondleiding van de cliënten in het activiteitencentrum, zijn we lopend naar kinderboerderij ‘De Kakelhof’ in Loosduinen gegaan.

Naar de Schildersvakschool

Op de Schildersvakschool in Rijswijk moesten de leerlingen in drietallen een muurtje behangen. Iets dat ze nog nooit hadden gedaan en ze bijzonder goed afging! Opdracht twee was een paneel afplakken en spuiten in de spuitcabine.