• informatie
  • nieuws
  • Het Nationale Theater speelt: A Country inside my head

Het Nationale Theater speelt: A Country inside my head

27 september 2021

Binnenkort speelt HNTjong de voorstelling A Country inside my head bij ons op school. Deze voorstelling is speciaal ontwikkeld voor het Johan de Witt en is geïnspireerd op gesprekken met en verhalen van leerlingen van het Johan de Witt.
 
Over de voorstelling
In A Country inside my head (14+) volgen we Ifiya, een jonge vrouw die een aantal jaar geleden met haar ouders naar Nederland vertrokken is vanuit Ghana. Ifiya maakt een film voor haar zusje, die over een aantal weken ook de reis naar Nederland af zal leggen. Ze wil haar zusje hiermee een beeld geven van het leven in Nederland en de beproevingen die zij zelf heeft doorstaan om als meisje en jonge vrouw een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land. In een poging haar zusje beter voor te bereiden op deze reis, dan dat Ifiya dat zelf destijds was.

A country inside my head is een interactieve voorstelling waarin theater en film samenkomen. Een voorstelling over vertrek en keuzes maken. Want kun je ergens anders helemaal opnieuw beginnen? Wat geef je dan op en wat laat je achter? Hoe zie jij jezelf in deze nieuwe wereld? En hoe ziet deze wereld jou?

De voorstelling speelt tijdens Kunsteducatie op donderdag en vrijdag voor de reguliere leerjaar 2 klassen.