• informatie
  • nieuws
  • JDW'er 88e van Nederland op Scheikundeolympiade

JDW'er 88e van Nederland op Scheikundeolympiade

16 april 2021

Vorig jaar kwam ik een poster tegen van de Scheikundeolympiade! Samen met twee andere klasgenoten vonden we het een heel leuk idee om daaraan mee te doen. Het is ook heel goed om op je CV te zetten als je bijvoorbeeld geneeskunde wil gaan studeren. De scheikundedocent meneer Van Eersel was heel enthousiast en heeft ons daarvoor getraind. De pandemie was echt een tegenslag. Gelukkig heb ik bij de eerste ronde zo goed gescoord dat ik bij de top 115 mensen behoorde van de ongeveer 2000 leerlingen die daaraan deel genomen hebben!

Meneer Van Eersel had mij bijlessen gegeven en strategieën geleerd om de tweede ronde te kunnen behalen. Het niveau van het theorieboek van de tweede ronde is te vergelijken met Scheikunde uit het eerste jaar van de universitaire studie scheikunde. Het was vol met moeilijke theorieën, maar dat heeft mij alleen gemotiveerd.

Uiteindelijk ben ik 88e van Nederland geworden en daar ben ik heel trots op! Iedereen die mij begeleid en ondersteund heeft: dankjewel! Ik ben er trots op en ik ga volgende jaar weer deelnemen. Ik hoop dan bij de beste twintig uit te komen.