• informatie
  • nieuws
  • Een boek beleven…… met Maren Stoffels in de klas!

Een boek beleven…… met Maren Stoffels in de klas!

02 december 2020
Een boek beleven…… met Maren Stoffels in de klas!

Op vrijdag 20 november hebben de kader 3 klassen van de Hooftskade de schrijfster Maren Stoffels welkom geheten. Deze bekende schrijfster van prachtige, spannende jeugdboeken bezocht onze leerlingen en ging in gesprek over haar boeken. Natuurlijk waren er van te voren al veel leuke vragen bedacht: “Kiest u eerst een titel of schrijft u eerst een boek? Wanneer begon u met schrijven? Zitten er ook waargebeurde verhalen tussen?” Zelfs de vraag wat een schrijver nu eigenlijk verdient kwam aan bod. 

De leerlingen hebben door dit bezoek veel geleerd over Maren Stoffels en haar boeken. Zo is haar eerste boek verschenen toen zij nog in haar examenjaar zat, speelt haar cavia ook een rol in “Black Friday” en zit er in ieder boek wel iets van haarzelf. 

Maren Stoffels las stukjes voor uit haar boeken en deed opdrachten, zodat de leerlingen zichzelf konden verplaatsen in de hoofdpersoon van een verhaal. Gaaf! Ben jij opeens even zelf die hoofdpersoon! Wat een beleving!

We hopen dat deze kennismaking met jeugdliteratuur onze leerlingen nog meer motiveert om eens lekker te lezen! Haar boeken zijn te koop maar ook te vinden in de bibliotheek. Dus zin in een jeugdtriller? Probeer Black Friday eens…….. spannend hoor!